"Kanatlarımı Görüyor Musun?" Atölye Çalışması

4. İstanbul Tasarım Bienali ‘Okullar Okulu’ kapsamında olan "Kanatlarımı Görüyor Musun?" atölyesinin ön çalışması 9 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Prof. Dr. Mehmet Üstünipek, Öğr. Gör. Özlem Malatyalıoğlu ve Ornitolog Ferdi Akarsu ile öğrencilerin katılımıyla yapıldı. 12 Ekim Cuma günü Arter’de atölye için belirlenen temalar üzerinden konuşmacıların katılımıyla sunum yapıldı.  Sunum sonrası katılımcılarla ürettikleri gif animasyonların, tasarım aşamaları hakkında konuşma yapılarak atölye çalışması deneyimleri üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Kanatlarımı Görüyor Musun?” atölye çalışması, insanların süregelen göçleri ve doğadaki göç fenomeni arasındaki bağlantılardan ilham alınarak göçün olumlu yönleriyle algılanmasını amaçlamıştır. Katılımcıların biyokültür, yaşamın devamlılığı, süreklilik, sınırsızlık ve kültürlerin birleşimi konularını içselleştirmeleri; göç kavramını bireysel deneyimleriyle birleştirerek tanımladıkları nesne vasıtasıyla kendi göçlerini yeniden kurgulamaları hedeflenmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 10/25/2018 - 17:50